Vil du gerne i gang med at lave mere hjemmelavet mad?

Når du lever en travl hverdag, så er det nemt at ryge ind i en rutine, hvor du køber mad udefra eller vælger nemme løsninger, når du er ude at handle. Dog er der rigtig mange gode ting ved selv at lave mad. I virkeligheden er det ikke så svært, for det handler blot om at finde nogle gode rutiner.

 

Det får du nogle gode tips til her.

 

Bestil en måltidskasse en gang imellem

 

Du har garanteret hørt om måltidskasser før, men måske du endnu ikke har prøvet det selv. I en måltidskasse får du en række opskrifter og en hel masse ingredienser og råvarer. Det vil sige, at du slipper for både selv at skulle finde på måltider og handle. Allerede der er det langt nemmere at komme i gang med at lave mad. Det er nemlig ofte al den forberedelsestid inden, der er besværlig.

 

Der findes mange forskellige måltidskasser, så det er lige meget, om du er vegetar, har en børnefamilie eller elsker at spise kød. Der er noget for enhver smag.

 

Det er ikke sikkert, at dit budget rækker til at bestille en måltidskasse hver uge, men hvis du gør det en gang imellem, så bliver det alligevel nemmere at komme ind i en god rutine. Desuden får du en hel masse inspiration til nye retter på den måde.

 

Lav en ugentlig madplan

 

Hvis du har et ønske om at komme ind i en god rutine, så er det f.eks. en god idé at lave en ugentlig madplan. Det kræver lidt ekstra tid, når du laver den, men til gengæld sparer du tid og besvær resten af den uge. Når det er besluttet på forhånd, hvad du skal lave af mad, så er det langt lettere at komme i gang.

 

Når du laver en madplan, har du samtidig mulighed for at handle større ind, så du skal handle ind sjældnere.

 

Hvis du har problemer med at finde på nye retter, så hjælper det at søge inspiration i madmagasiner og på madblogs f.eks. Der er masser af lækre opskrifter at blive inspireret af.

 

Gør det til et fælles projekt

 

Hvis du bor sammen med din familie, en roomie eller din partner, så er det også en god idé at forsøge at gøre madlavning til en fælles aktivitet. Det er nemlig nogle gange mere motiverende at være flere om madlavning. Det går hurtigere, når der er en at snakke med det hele om.

 

Når du laver mad sammen med en anden, så er det også nogle gange nemmere at tage sig sammen til det, fordi du ikke skal stå helt alene.

 

Hvis du bor alene, så er det ofte en hjælp at sætte en lydbog eller en podcast på. Når du har noget at koncentrere dig om på samme tid, så er det ikke nær så kedeligt at stå og lave mad alene. Hvis kedsomhed er dit problem, når du laver mad, er det i hvert fald en god løsning.