Suger din støvsuger ikke ordentligt?

Måske er det tid til at udskifte den gamle maskine, hvis den har aftjent sin værnepligt. Men det kan også være, at løsningen er meget mere simpel og billig end det.

  • Sidder der måske noget fast i røret? Hvis dette er tilfældet, kan du som regel lytte dig til hvor problemet sidder. Det kan være en tilstopning i mundstykket eller i selve støversugerslangen. Brug eventuel et kosteskaft eller flaskerenser til at fjerne tingen, hvis du ikke kan nå det med hænderne.

  • Tjek om luftfiltret er stoppet til. Hvis dette filter bliver fyldt godt op, så mindsker det din støvsugers sugeevne væsentlig.

  • Sidst men ikke mindst. Tjek om det er tid til at skifte støvsugerposen. Dette er den mest hyppige grund til at støvsugeren ikke fungerer optimalt. Nilfisk støvsugerposer er fremragende til både private hjem og ved den professionelle rengøring. Her får du altid støvsugerposer af god kvalitet.

Husk at tømme posen – også før den bliver alt for fuld. Ofte kan du også allerede lugte dette, når du tænder for maskinen.

Andre gode tips til støvsugingen

Nu har du formentlig fået lokaliseret grunden til den dårlige sugeevne. Og du er klar til at påbegynde rengøringen.

  • Vær omhyggelig og gør det ikke alt for hurtigt. Man vil formentlig gerne have støvsugningen hurtigt overstået – men det kan betale sig af skrue ned for tempoet. Støv og skidt sætter sig ofte fast i gulvtæppefibrene og de små revner i trægulvet. Bevæg derfor støvsugeren langsomt hen over gulvet og gerne fra flere forskellige vinkler.

  • Juster meget gerne længden på din støvsuger. Det kræver en god arbejdshøjde at støvsuge. Hvis den enten er for høj eller lav kan du risikere at belaste ryggen unødvendigt meget.

  • Husk at brug det tilhørende tilbehør. Dette er noget de fleste af os glemmer, men disse ekstra mundstykker er fremragende til rengøring af gardiner, reoler og meget andet.