Spar penge på dit forbrug med disse boligforbedringer

Hvis det er muligt at spare penge, så er det dumt ikke at gøre det. Der findes rigtig mange måder, hvorpå du kan forbedre din bolig, så du sparer penge på dit forbrug. Det bliver du meget klogere på her.

Installér en varmeveksler

 

Hvis din bolig er tilsluttet fjernvarme, så er en varmeveksler en rigtig god løsning, hvis du ønsker at spare penge på dit forbrug. En varmeveksler bruger kun energi på at varme vand op, når du rent faktisk skal bruge det. Det vil sige, at den ikke har en varmevandsbeholder. Det koster meget energi at skulle holde noget vand varmt hele tiden, men det slipper du for ved at installere en varmeveksler.

 

Det har også den fordel, at du ikke løber tør for varmt vand, som du nogle gange risikerer at gøre, hvis du bruger en varmevandsbeholder. En varmeveksler begynder nemlig først at varme dit vand op, når du tænder for din hane.

 

Tjek op på din isolering

 

Din boligs isolering er rigtig afgørende for dit forbrug. Hvis din bolig ikke er isoleret optimalt, går det nemlig hårdt ud over dine varmeregninger. Meget af din varme ryger direkte ud, hvis din bolig er utæt nogle steder. Din bolig er isoleret flere steder, så det er ikke altid nemt at vide, hvor den er gal, hvis dit varmeforbrug bliver ved med at stige.

 

Men i hvert fald er det en god idé at tjekke op på din isolering. Er dit tag f.eks. tæt nok? Blæser det ud igennem dine vinduer? Er din bolig hulmursisoleret?

Giv dine vinduer nye tætningslister

 

Gamle og slidte vinduer er som regel også utætte, hvilket går ud over din boligs isolering. Hvis dine vinduer er gamle, er det værd at tjekke op på, om der er brug for en udskiftning. Hvis der ikke er det, er det måske nok med nogle nye tætningslister rundt i alle dine vinduer. Det kan også være, at der blot er brug for at udskifte en enkelt rude et sted.

 

Lige så snart din bolig bliver bedre isoleret, så er det til at mærke positivt på dine varmeregninger.

 

Investér i en varmepumpe

 

En varmepumpe er et opvarmningssystem, der bruger langt mindre energi, end den selv forbruger. Derfor er det et rigtig effektivt system, der også har positive indvirkninger på dine varmeregninger. Derudover er det en mere miljøvenlig og bæredygtig løsning end de fleste andre opvarmningssystemer.