Skal du planlægge et festligt arrangement? Få gode råd her

Der er ingen tvivl om, at det er hyggeligt at holde et festligt arrangement, fordi du som regel fejrer en eller anden stor begivenhed med alle de mennesker, du holder af. Til gengæld kræver det både god tålmodighed og overblik at planlægge et større arrangement.

 

Her får du nogle gode tips til, hvad du bør tænke over.

 

Få styr på din gæsteliste

 

Det er først og fremmest nødvendigt at få styr på din gæsteliste. Det virker måske ikke som noget af det, der er vigtigt at få styr på først, men din gæsteliste har afgørende betydning for resten af din planlægning. Det er f.eks. nødvendigt at vide, hvor mange der kommer, når du bestiller mad, lejer selskabslokale, laver bordkort m.m.

 

Det er svært at skrive en gæsteliste, for det er ikke sikkert, at du er klar over, hvem der skal med, og hvem der ikke skal. Derfor er det en god idé at begynde i god tid.

 

Lej et selskabslokale

 

Hvis ikke du har et sted at holde din fest, så er der ingen fest. Ofte bliver selskabslokaler hurtigt udlejet, så det er godt at være ude i god tid med det. Når du leder efter at sted at holde din fest, så er det vigtigt, at det er et sted, der passer størrelsesmæssigt og som samtidig matcher den stemning, du ønsker at skabe.

 

Det er ikke sikkert, at det er et selskabslokale, der er den bedste løsning for dig. Det kan lige så vel være et festtelt i din have. Der er flere forskellige muligheder.

 

Dæk nogle flotte og indbydende borde

 

Når du nærmer dig din fest, er det tid til at tænke over borddækning- og pynt. Her har det afgørende betydning, hvilken slags fest du holder. Der er forskel på at holde en 50-års fødselsdag og en barnedåb f.eks.

 

Uanset hvad er det vigtigt, at du dækker nogle borde, der er flotte og indbydende. Det gør nemlig noget for den festlige stemning, at der er dækket fint op. Hvis du holder en lidt finere fest, kan du f.eks. dække op med noget flot sølvtøj og stofservietter. Du finder salg af sølvtøj her. Det kan dog også være, at du går efter en lidt mere afslappet stemning, hvor hørservietter og et par anderledes glas er mere passende. Det kommer helt an på den stil, du prøver at skabe.