Skab liv i din have med fine hækplanter

Du bruger garanteret allerede meget tid på at finde ud af, hvordan du bedst indretter din bolig, så den er rar og indbydende at være i. Men tænker du nogensinde over at give din have en smule energi også? Hvis du skal have lyst til at bruge din have, skal det også være et sted, der virker indbydende.

Det kan du bl.a. sørge for ved hjælp af hækplanter.

Afskærm din have med hækplanter

Hvis din have er meget åben, kan det være rart at skabe noget privatliv på en eller anden måde. Det kan være, at du bor meget tæt med dine naboer eller bor lige ud til en trafikeret vej. Du kan skærme din have af med et hegn eller hækplanter.

Hækplanter er en ideel løsning, hvis du kan lide et naturligt og grønt look. En hæk skaber noget liv og farve i din have, som kan være rigtig hyggeligt.

Når du skal vælge hækplanter, er der rigtig mange at vælge imellem. Du skal finde nogle, der passer til netop din have og bolig. Kirsebærlaurbær er en både god og populær løsning.

Opdel din have i sektioner

Hvis du savner, at der sker lidt i din have, kan det skyldes, at du ikke har opdelt den i forskellige sektioner. En stor, tom græsplæne er sjældent det mest spændende. Derfor kan du i stedet sørge for, at der sker noget forskellige rundt omkring i din have. Du kan have et hjørne med en køkkenhave, et med en solterrasse, et med et gyngestativ m.m. På den måde får du endnu større brug ud af din have.

Du kan bruge hækplanter til nemmere at inddele din have i sektioner. Hvis du f.eks. ønsker at lave en lille solterrasse, kan du plante nogle hækplanter langs den, så det giver følelsen af et ”rum” i din have.