Se mere i naturen med en god kikkert

Glæden ved naturen er noget, de fleste kender til. En tur i skoven, ved stranden eller i det åbne land kan være en saltvandsindsprøjtning, når bylivet bliver for trangt eller stressende.

Du kan nyde den imponerende udsigt og den friske luft. Du kan fordybe dig i plante- og dyrelivets forunderligheder. Ikke mindst fuglene kan give nye og spændende oplevelser, når du er ude i det fri – og her er en kikkert en fordel.

Kom tættere på fuglene som fugleentusiast

Mange har stor glæde af at følge med i fuglenes liv. Men fugle varierer i størrelse fra store havørne til små gærdesmutter. De bevæger sig hurtigt og i en afstand eller i en belysning, som gør det vanskeligt at skelne den ene art fra den anden.

Det betyder, at en god kikkert kan være til stor gavn, hvis du også vil følge med i fuglenes liv i haven eller den fri natur.

Stort udvalg af kikkerter

Naturbutikken, som er tilknyttet Dansk Ornitologisk Forening (DOF), har et stort udvalg af kikkerter fra Zeiss, Swarovski og mange andre mærker inklusiv deres eget mærke DOF BirdLife. Du kan få udmærkede allround-modeller til under 1000 kroner eller avancerede og professionelle modeller til en pris på den seriøse side af 20.000 kroner.

Modellerne varierer efter forstørrelsesgrad og objektivets bredde, og de fremstilles af forskellige materialer. Alt dette har naturligvis indflydelse på prisen. Eksempelvis består letvægtskikkerter af dyrere materialer, så de kan være kompakte og stadig tilbyde optimalt udsyn.

Husk at tjekke specifikationerne

Når du shopper din kikkert online, kan du finde vigtige informationer som forstørrelse, synsfelt, nærfokus, kikkertens vægt og størrelse samt vandtæthed. Ud fra disse specifikationer er det muligt at finde frem til netop dén kikkert, der passer til dig og det formål, du agter at bruge den til.

Indledningsvis er kikkertens fysiske størrelse og vægt af betydning. Du kan få udgaver, der kan være i en lomme eller større udgaver, der kræver en taske, men som alligevel er til at bære rundt på.

En kikkert til brug på fugleture skal ikke være så tung, at det bliver besværligt at have den med. Men den skal også have en forstørrelse, så du kan se alle detaljer på selv små fugle uden at komme så tæt på, at du skræmmer dem væk!

Forstørrelsen må dog ikke blive for kraftig, da det i så fald vil være svært at holde den i ro og følge fuglenes bevægelser. For en fuglekikkert vil 8-10x være passende.