Sæt øget produktivitet på dagsordenen i dit firma

Når du er ejer af en virksomhed, så er det helt sikkert værd at have fokus på øget produktivitet hele tiden. Når din virksomhed er produktiv, får du nemlig det størst mulige udbytte på alle punkter. Det er næsten altid muligt at gøre nogle processer eller rutiner mere effektive og dermed mere produktive.

 

Her får du nogle tips, hvordan du kan arbejde på at gøre din virksomhed mere produktiv.

 

Opdater dine maskiner og udstyr jævnligt

 

Hvis du har nogle maskiner i din virksomhed, så har de afgørende betydning for, hvor produktive mange af dine processer er. Derfor er det også nødvendigt hele tiden at holde øje med, hvor gode og effektive dine maskiner er.

 

Hvis du har en maskine, der ikke er, hvad den før har været, så trænger den måske til en udskiftning eller en reparation. Det kan også være, at der blot er en enkelt del, der har brug for at blive skiftet. Når du går fra en slidt maskine til en maskine, der er blevet udskiftet eller repareret, så er der én eller flere processer, der pludselig bliver mere produktive.

 

Her finder du alt fra lynkoblinger til drejekranse.

 

Motivér dine ansatte

 

Lige så vel som maskiner og udstyr har afgørende betydning for, hvordan hele tiden virksomhed kører rundt, så er glade og motiverede ansatte også rigtig vigtigt. Når du har nogle ansatte, der er glade for at komme på arbejde, så er de automatisk også mere produktive.

 

Hvis du har mulighed for at påvirke dine ansattes humør og motivation, er det derfor værd at gøre det. Det findes der mange metoder til, men det handler bl.a. om at sætte fokus på ros, konstruktiv kritik, bedre kommunikation, mere ansvar til dine ansatte m.m.

 

Sæt fokus på ressourceminimering

 

Produktivitet handler også om at få så meget ud af dine ressourcer som muligt, så du sparer både penge og materialer. På den måde får du nemlig langt mere ud af dine ressourcer. Derfor er det en god idé at sætte fokus på, hvordan du bedst muligt skærer ned for dine ressourcer. Det er f.eks. ikke sikkert, at du behøver så meget emballage, når du pakker dine varer, som du bruger nu. Det er heller ikke sikkert, at du behøver at købe nye kontorartikler så ofte, som du gør. I hvert fald er det en god ting at sætte mere fokus på.