Sådan tager du dig af din græsplæne

Vil du gerne have en flot græsplæne, men er i tvivl om hvordan du egentlig skal behandle den? Det er heldigvis ikke så svært. Læs vores oversigt og se hvordan du nemt får en flot græsplæne.

Klipning af græsset

Der er et par ting, som du bør vide, før du tænder for plæneklipperen fra Husqvarna. Græsset vokser mest i foråret, så her skal græsset gerne slås en gang om ugen. Du bør ikke klippe græsset for lavt i starten af foråret, men at du giver græsset tid til at komme sig over vinteren. Om sommeren sætter græsset farten ned og skal nærmest ikke slås.

Vanding

En græsplæne behøver normalt ingen eller kun en smule vanding, da vi sjældent oplever tørke i Danmark. Skulle det dog alligevel ske, bør du vande græsplænen grundigt et par gange om ugen. Hvis du vander for lidt ad gangen, bliver græssets rødder kortere. Hvis du gerne vil spare så meget på vandet som muligt, kan du vande om aftenen, hvor solens stråler ikke fordamper vandet.

Gødning

Gødning er ikke strengt nødvendig, men kan give en pænere og sundere græsplæne. Du behøver kun at gøde jorden et par gange i løbet af året med et par måneders mellemrum – det giver græsset tid til at optage næringsstofferne. Gødning er derudover et godt værn mod mos, da det ikke trives i jord med meget næring.

Vinterhvile

Vinterhvile er en slags dvale, som græsplænen befinder sig i om vinteren og som slutter i efteråret. Under vinterhvilen behøver du ikke pleje din græsplæne, men det er godt at vide, hvornår du egentlig kan begynde igen. Det er vigtigt, at du ikke starter for tidligt med klipning, da græsset har brug for tid til at ‘vågne op’ efter en lang vinter. Vent derfor til at jorden når en temperatur på omkring 8 grader.