Sådan opnår du mest mulig komfort i løbet af arbejdsdagen

Din krop skal kunne holde mange år på arbejdsmarkedet, hvorfor det er rigtig vigtigt, at du passer godt på den. Der er flere ting, du selv kan gøre, hvis du ønsker at beskytte din krop, når du er på arbejde. I det følgende får du en række gode tips til, hvad du konkret kan gøre.

Investér i sko, der skåner dine fødder

Har du nogensinde tænkt over, hvor meget dine fødder hjælper dig i det daglige? Dine fødder bærer dig igennem hele arbejdsdagen, og har du et job, hvor du går meget eller står op størstedelen af tiden, så er det en rigtig god idé at investere i et par komfortable sko, der skåner dine fødder. Det kan eksempelvis være et par sundhedssandaler. Dine fødder vil elske dig for det, og du vil kunne mærke den gavnlige effekt i hele kroppen – særligt på de lange, hårde arbejdsdage.

Skriveborde med hæve-/sænkefunktion er et must-have

Arbejder du i en kontorvirksomhed, eller er du så heldig at arbejde hjemmefra? Så gør du klogt i at investere i et hæve-/sænkebord. Dette bord kan hæves eller sænkes alt efter behov, og det er derfor muligt at sidde eller stå ved bordet.

Der er adskillige smarte fordele ved netop denne type bord:

  • Du får mulighed for at variere dine arbejdsstillinger.

  • Du opnår øget komfort i løbet af arbejdsdagen.

  • Din krop skånes, og risikoen for spændinger i lænd, ryg, nakke og skuldre minimeres markant.

Inkorporér udstrækningsøvelser i arbejdsdagen

Lider du af spændingshovedpine, eller oplever du, at du spænder op i nakke- eller rygmuskulaturen, når tempoet er højt på arbejdspladsen? Der er flere ting, der kan afhjælpe dette, men udstrækningsøvelser er helt klart en af de foretrukne metoder. Når du laver udstrækningsøvelser, får du et tiltrængt pusterum samtidig med, at du kan få løsnet op for spændte muskler.