Sådan kommer du godt igennem en begravelsesplanlægning

Det er ikke sjovt at skulle stå for at arrangere en begravelse. Det er nemlig langt fra bare den kirkelige ceremoni, man får ansvaret for. Årsagen er, at man som nært familiemedlem står i en situation, hvor man må træde i karakter og sørge for, at ALT praktisk omkring dødsfaldet bliver bragt i orden.

Den udfordring kan virke særlig svær, hvis man ikke har prøvet nogle af disse ting før. Derfor er det også mange, som gør brug af en bedemand.

Derfor er hjælpen så vigtig

Foruden at hjælpe dig med at afklare rent lovmæssige aspekter, hjælper en bedemand dig med at få skabt rammerne for den gode afsked, vi alle ønsker at få arrangeret. En bedemand hjælper dig både med at skabe kontakt til kirken og præsten, at arrangere urne eller kiste, at stå for rustvognskørsel og meget mere. Men også de forhold lidt fjernere for selv begravelsen, er noget bedemanden har forstand på. Han kan derfor hjælpe med at få indrykket en annonce til den lokale ugeavis, hjælpe med at leve op til de ting, den afdøde har ønsket ved at stå for at håndtere dokumenter som f.eks. Min Sidste Vilje eller lignende samt meget mere. Find mere information på denne hjemmeside for at finde en bedemand nær Billund.

Når man modtager alt denne hjælp, så er det ekstremt vigtigt, da det hjælper med at give tid og plads til at sørge, fremfor at skulle finde information om selv de mindste ting, når dødsfaldet skal takles i forhold til både kirken og myndighederne.

Dermed er der pludselig mere plads til at tage sig af sine egne følelser, hvilket er meget vigtigt, så man ikke brænder inde eller handler på uheldig vis i sine følelsers vold – f.eks. ved vredesudbrud og lignende. Den ekstra plads til at sørge bør i stor grad bruges sammen med familien, da det at tale ud og mindes har en helende effekt på de fleste. Dermed bliver den svære situation trods alt lidt lettere at takle.