Sådan kan du pleje din hud

Kunne du godt tænke dig at passe godt på din hud? Så har du åbnet for den rigtige artikel. Her får du nogle tips til hudpleje og -rutiner, du kan give dig i kast med.

Anskaf dig plejeprodukter til din hudtype

Der kan være stor forskel fra hud til hud, hvad den har brug for. Det er derfor et godt udgangspunkt at finde forskellige hudplejeprodukter, som egner sig til netop din hudtype. Det kan både være renseprodukter, cremer m.m. Har du fedtet eller tør hud, er der et stort udvalg af produkter, der er særligt egnet til dette.

Døjer du med hudproblemer som akne kan du også finde specielle cremer, som kan hjælpe med at mindske og forebygge mængden af bumser eksempelvis.

Det samme gælder for den ældende hud, som får tydeligere rynker. Der er f.eks. antirynkecreme og lignende, som henvender sig til denne type hud. Der er nogle, der desuden gør brug af kosttilskud som collagen pulver som supplement til sin kost. Det er dog vigtigt, at du læser grundigt op på, om du skal tage kosttilskud eller ej, og kosttilskud kan ikke alene ændre din hud.

Når du skal købe produkter, kan det være en god idé at få vejledning fra personalet i butikkerne. Du kan naturligvis også vælge at søge information og bestille online. Det kan dog være en jungle, så læs gerne anmeldelser af produkterne.

Skab en hudplejerutine

Når du har skaffet dig plejeprodukter, er det næste tip at lave en overskuelig, god rutine med fokus på at pleje din hud. Det kan f.eks. være om aftenen, inden du lægger dig til at sove, og/eller om morgenen, når du står op. Nogle plejeprodukter henvender sig netop med det formål. Ved at få en hudplejerutine gør du det nemt at huske at give din hud opmærksomhed og pleje, den måske ellers trænger til.