Sådan vælger du det helt perfekte høreværn

Står du og mangler et nyt høreværn? Måske, fordi din arbejder et sted med højt støjniveau? Så er du altså kommet til det helt rette sted! Lige her har du nemlig mulighed for at læse meget mere om høreværn, således du ved lige præcis, hvad du skal kigge efter, når du skal ud og købe dit nye høreværn. På denne måde kan du være helt sikker på, at du får købt det helt rette. Det er nemlig vigtigt, at dit høreværn passer til netop det, du ønsker at bruge det til. Høreværn kommer nemlig i et hav af forskellige modeller, og de har alle sammen deres fordele og ulemper – og derfor egner de sig også hver især til forskellige situationer. Læs således med her, hvis du ønsker at lære mere om, hvilket par du skal vælge, eller gå allerede i dag på opdagelse i det store udvalg af høreværn.

Pas på din hørelse med et høreværn

Langt de fleste mennesker mister hørelsen med alderen. Og hvis ikke, den mistes helt, så bliver den i hvert fald forringet. Du kan dog beskytte din hørelse med et godt høreværn, og dette er især vigtigt i situationer, hvor der er stor chance for, at din hørelse bliver overbelastet. På denne måde kan du nemlig udsætte skaderne. Med det sagt, så gælder det altså ikke kun på støjende arbejdspladser, som mange fejlagtigt tror. Nej, din hørelse kan altså også sagtens blive beskadiget under en lang række forskellige hverdagsaktiviteter – blandt andet koncerter.

Hvornår skal jeg have et høreværn på?

Når det så er sagt, så findes der faktisk en tommelfingerregel for, hvornår et lydniveau er skadende for din hørelse. Her er der tale om alle lydniveauer, der er over 85 decibel. Er du ikke klar over, hvor meget støj det svarer til, så kan du sammenligne det med en helt almindelig samtale, som ligger på omtrent 60 decibel. Det betyder altså, at du bør bære et høreværn i alle situationer, hvor din hørelse bliver udsat for støj på over 85 decibel. Og det gælder altså uanset, om støjen kommer fra din arbejdsplads eller en fritidsaktivitet. Et rigtigt godt eksempel på en fritidsaktivitet, hvor du virkelig bør bære et høreværn, er under jagt eller militærøvelser. Her bliver der nemlig affyret en masse høje skud, som kan skade din hørelse.