Sådan involverer du dine børn mere i hverdagens rutiner

Savner du, at der er flere ting, der bliver gjort sammen derhjemme? Og ønsker du, at dine børn bliver en større del af hverdagens rutiner? Der er mange ting, der bliver både nemmere og sjovere, når det bliver gjort i fællesskab.

 

Men hvordan sørger du for at involvere dine børn mere i hverdagens rutiner?

 

Lav nogle faste, fælles rutiner

 

Det er en rigtig god idé at lave nogle faste systemer, så alle kender hverdagens rutiner. Når alle har forskellige ting at se til hele tiden, så er det nogle gange svært at finde på noget at mødes om. Men i virkeligheden handler det bare om at finde nogle rutiner og vaner, der fungerer for alle.

 

Det kan være alt fra at gå en tur sammen hver onsdag til at lave mad sammen hver søndag. Det skal blot være nogle rutiner og vaner, der fungerer for dig og din familie. Når dine børn kender til hverdagens faste rutiner, så bliver de også automatisk involveret i højere grad.

 

Brug et pictogram med billeder

 

Hvis du har små børn, så er det ikke altid til at forklare hverdagens rutiner. Derfor skal der andre hjælpemidler til, hvis du alligevel ønsker at gøre dem til en større del af, hvad der foregår. Et pictogram er en god løsning, fordi det er en tavle med magneter, der har visuelle illustrationer på. Det gør det nemt for dine børn at se, hvad der skal ske og hvornår.

 

Det er lettere for dine børn at kigge på en magnet, der viser en tandbørste end at få forklaret, at det er tid til at børste tænder. Pictogram billeder til børn fås i så mange forskellige varianter, så det er nemt at lave et ugentligt skema.

 

Giv dine børn flere arbejdsopgaver

 

Hvis du har et ønske om, at dine børn begynder at hjælpe mere til derhjemme, så handler det igen om at lave nogle faste rutiner. Børn har som regel lettere ved at forholde sig til at skulle støvsuge hver anden fredag end at få at vide, at der skal støvsuges en gang imellem, når der er brug for det.

 

Det er f.eks. en god idé at lave et skema eller en fælleskalender, hvor alles arbejdsopgaver står i. På den måde bliver det lettere for både dig og din familie at danne et overblik over alle ugens opgaver.