Sådan holder du varmen i din sovepose

Skal du snart på eventyr i naturen igen? Har du dog tendens til at fryse om natten, når du er afsted? Så er du kommet til det helt rette sted. Lige her giver vi dig nemlig nogle tips og tricks til, hvordan du holder varmen i din sovepose om natten. Der er desuden mange løsninger hertil – du kan sidde foran bålet inden sengetid, du kan hugge lidt brænde for at få varmen, inden du skal sove og sidst, men ikke mindst, den klassiske: du kan tage noget mere tøj på. Og dette er også alle gode bud, men det er ikke holdbare bud. Så læs med og få nogle holdbare tips og tricks, eller smut allerede nu forbi Menanet.dk, hvor du kan læse meget mere om outdoor eventyr samt udstyr hertil.

Slå dig løs i snacks!

Inden du går i seng, kan du først og fremmest spise en smule. Det kan være en myslibar, lidt nødder eller noget chokolade. Således holder du nemlig din forbrænding i gang, og når forbrændingen holdes i gang, bliver det nemmere at holde varmen, idet din krop skal bruge noget at brænde af. Så spiser du noget lige inden sengetid, eller når du har lagt dig i din sovepose, giver du din krop noget at brænde af, og således sørger du for, at din krop har noget at arbejde med i løbet af natten – og det holder dig varm.

Tag tøj på – men ikke for meget

Det er desuden ikke helt ligegyldigt, hvilket tøj du sover i. Skal du på outdoor eventyr er det nemlig helt essentielt at have et sæt nattøj i tyndt uld. Det er velegnet, fordi det både varmer og suger sved, og således kan du holde din kropsvarme inde uden, at du bliver fugtig og ulækker. Derudover er en lille hue på hovedet og nogle varme sokker naturligvis heller aldrig en dårlig end det, men du bør heller ikke have mere end ét par på. Tager du nemlig alt for meget tøj på i seng, er der faktisk ikke plads nok i soveposen til, at du kan holde varmen inde. Således opnår du den helt modsatte effekt, og du vil højst sandsynligt begynde at fryse.