Sådan finder du nye gardiner til din stue

Leder du efter nogle nye gardiner? Gardiner er ikke bare praktiske og med til at holde alt lys ude. De er også med til at pynte i din indretning, hvis du vælger den rigtige slags. Der er rigtig mange forskellige slags gardiner, så hvordan finder du frem til de helt rigtige, der passer til din indretning?

 

Undersøg forskellige gardintyper

 

Det er først og fremmest en god idé at finde ud af, hvad der findes af forskellige gardintyper. Der er f.eks. rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, persienner m.m. Der er fordele og ulemper ved alle typer, så det handler om at finde ud af, hvilke behov du har.

 

Hvis du undersøger, hvad der findes af gardintyper, bliver du hurtigt klogere på, hvad der passer godt ind i din stue.

 

Overvej om dine gardiner skal være med mørklægning

 

Når du vælger gardiner til din stue, er det værd at overveje, om det skal være nogle gardiner med mørklægning. Mørklægningsgardiner har den fordel, at alt lys bliver lukket totalt ude. Almindelige gardiner tager det meste lys, men gør ikke din stue helt mørk, når du tager dem for dine vinduer.

 

Ofte er mørklægningsgardiner derfor en fordel at have på et soveværelse, men også i en stue er det nogle gange praktisk. Velux gardiner fås f.eks. både med og uden mørklægning.

 

Beslut dig for nogle farver

 

Derudover skal du også tænke over, hvilke farver du er til, og hvad der passer bedst ind i din indretning. Gardiner fås nemlig i stort set alle farver. Det kan f.eks. være, at du er til nogle neutrale gardiner i sort, hvid, grå el.lign. Det er et godt valg, hvis du ikke ønsker, at dine gardiner skal tage for meget fokus. Men det kan også være, at du gerne vil gøre dine gardiner til en større del af din indretning og derfor vælge en mere frisk farve, der passer til resten af din stue.

 

Få dine gardiner speciallavet

 

Gardiner kommer som sagt i alverdens forskellige typer, designs, farver og ikke mindst størrelser. Derfor er det nogle gange svært at finde rundt i. Det er derfor også en mulighed at få hjælp til at speciallave gardiner, så du er sikker på, at alle dine gardiner passer perfekt til dine vinduer.

 

Det koster lidt ekstra, når du får dine gardiner speciallavet, men til gengæld er du sikker på, at du ender ud med et godt resultat.