Sådan finder du din indretningsstil

Dit hjem er dit tilflugtssted fra verden og du bruger meget af din tid der. Det er et sted, hvor du kan slappe af og være dig selv. Så hvorfor ikke gøre det til en afspejling af din unikke personlighed? Det kan være svært at skabe et hjem, hvor ens stil og personlighed virkelig træder frem – men der er mange ting du kan gøre, for at finde lige netop din indretningsstil. Det er altid en god idé at søge inspiration – Renoveringsland er et godt sted at starte med at finde inspiration. Nedenfor giver dig et par tips til, hvordan du finder din indretningsstil.

 

Find inspiration

Indretning handler om at skabe en bestemt stemning eller følelse i et rum. Så det første skridt er at finde noget inspiration. Lav noget research online eller se i nogle magasiner for at finde de looks og styles, som du er vild med. Når du har fundet et par stilarter, der tiltaler dig, er det tid til at begynde at indsnævre dine valg. Det gode ved at finde inspiration er, at det også er med til at give dig en indikation af hvad du ikke kan lide.

 

Overvej hvilke møbler du vil beholde

Før du begynder at købe nye møbler og indretning, skal du gøre status over det, du allerede har. Det vil hjælpe dig med at finde ud af, hvilke møbler du har brug for, for at fuldende det look, du ønsker. I stedet for at kassere alle dine nuværende møbler, kan det sagtens være, at mange af dem allerede vil passe godt ind i din nye stil.

 

Din livsstil

Dit hjem skal afspejle din livsstil. Hvis du f.eks. har små børn, bør holdbarhed og funktionalitet være dine topprioriteter. Hvis du ofte har gæster, vil stil og raffinement være vigtigere for dig. Husk på dine daglige rutiner, når du indretter dine rum. Man kan nemt blive betaget af fine bolig billeder, men hvis du har små børn – så er en hvid sofa nok ikke det bedste valg for dig.

 

Prøv noget nyt

Det tager tid og kræfter at designe sit drømmehjem – og det er okay, hvis det ikke er perfekt fra starten. Vær villig til at eksperimentere med forskellige pyntegenstande, indtil du finder noget, der virkelig komplimenterer dit hjem. Det kan tage tid at finde de helt rigtige møbler, billeder og gardiner – men hellere giv det god tid, så du er sikker på at finde det helt rigtige til dit hjem.