Prøv disse 3 ting, før du smider tøjet ud

Tøjet skal holde i mange år, og det er derfor en god idé at tage hånd om det. Det kræver dog ikke særlig meget, og det er faktisk ofte nemmere end man lige tror. Her er 3 ting, du kan gøre, for at tøjet holder længere.

Giv dit tøj en tur i vaskemaskinen

En tur i vaskemaskinen er ofte nok til at få tøjet til at se friskt ud igen. Og så er det jo en fordel, hvis du ikke skal bruge så meget tid på at vaske tøjet.

Brug et strygebræt

Et strygebræt er et rigtig godt redskab til at få tøjet til at se pænt ud igen. Du kan stryge mange ting, og det er faktisk ikke så svært. Du kan stryge tøjet, når det er helt tørt, eller du kan stryge det, når det er lidt fugtigt. Hvis du stryger dit tøj, når det er lidt fugtigt, så kan du undgå at skulle bruge for meget vand i dit strygejern og det vil i nogle tilfælde være nemmere at glatte krøller i tøjet.

Sæt et strygemærke på

En anden god måde at holde tøjet pænt og rengjort, er ved at sætte strygemærker på. Det er faktisk rigtig nemt, og det tager ikke særlig lang tid. Du kan sætte strygemærker på alle ting, og det er en god måde at holde styr på tøjet.

Hvad kan du gøre, hvis tøjet alligevel bliver beskidt?

Hvis tøjet alligevel bliver beskidt, og det ikke kan fjernes med en tur i vaskemaskinen, så er der flere ting, du kan gøre. Du kan få tøjet renset hos en tøjrenser, hvilket er den nemmeste løsning.
En anden mulighed er at vaske tøjet selv, men det kræver at du har en særlig vaskemaskine, der kan klare det. Og det er ikke alle, der har det.
Der er ingen grund til at smide tøjet ud, hvis det bliver beskidt, for det er nemt at få det til at se pænt ud igen.