Hvilket dækken skal du købe til din hest / pony ?

Hvilket dækken anbefaler vi du skal købe til din hest / pony ?

Der er heldigvis et hav af muligheder.

dækken til din hest

Du kan vælge et godt mærke som ved hvordan man laver et godt dækken som også kan holde til noget.

Det kunne eks. være et Rambo dækken eller Amigo dækken. Mærker som disse har lavet dækner i mange år og ved hvad det går ud på. De laver ikke bare noget som ikke holder og de laver heller ikke et dækken med en dårlig pasform.

Når du køber dig et dækken fra Amigo eller Rambo får du høj kvalitet og en mega god pasform. Både til din hest men også til ponyen.

Vi har også dit nye RBH dækken, Fir Tech dækken eller måske søger du efter et Catago dækken ? Vi har det hele samlet på ét sted.

 

Hvilke dækken typer kan du så få ?

Ja der findes faktisk overraskende mange typer dækner som du kan vælge imellem.

 

Som eks. Så kan du naturligvis få et dækken til din hest når det regner. Det kaldes også et regndækken, og et dækken som dette er meget brugt, især i Danmark.

Et regndækken kan du også få fra mange mærker og de findes i lige så mange kvaliteter.

Skal vi komme med et godt råd til dig der gerne vil købe et nyt regndækken ?

Så skal du se efter hvor god en pasform det har + hvilken denir dit nye dækken har.

( Denir betyder hvor tæt dit dækken er vævet ) Mange dækner har kun en denir på under 5-600 hvilket er meget normalt. Men vælger du eks. Et regndækken fra Rambo vil den typisk have en denir på 1000 over derover.

Og lige som i regntøj så kan du også finde et vandsøjletryk på dit regndækken.

 

Der er derfor flere ting du skal overveje når du vælger et regndækken.

 

Noget af det vigtigste er naturligvis at holde hesten tør. Men der er endnu en ting du skal have for øje når du køber dit regndækken.

Det er nemlig også vigtig at se på din foldfordeling. Går din hest / pony nu på en fold hvor der bliver kæmpet lidt, så er det ikke sikkert at dit nye regndækken holder så længe. Derfor køber mange også et regndækken der

( må holde så længe som muligt ) Og her kan et regndækken til 3.000,- heller ikke være med.

 

Men der findes flere typer dækner

Du kan eks. Også få et vinterdækken til din hest / pony.

Et vinterdækken er lige som en vinterjakke til rytteren. Den gør at hesten ikke fryser på folden. Det er super vigtig fordi mange dressur / springheste ikke har så meget pels. Så et vinterdækken er meget vigtig hvis du vil undgå at hesten bliver syg.

Du kan få dit nye vinterdækken i rigtig mange modeller og størrelser.

Her gælder samme regl som når du køber et regndækken. Men i et vinterdækken vil der også være fyld. Eks. 100 g, 200 g, 300 g eller i nogen modeller kan du endda få hele 450 g i dit vinterdeækken.

Du kan også få en hals som kan sættes på dit nye vinterdækken. En hels gør også at hesten ikke fryser mens den står på fold.