Hvad er erhvervsleasing, og hvorfor burde du overveje det?

Der er en hel række af fordele ved at lease en bil som virksomhed. Men før du vælger at benytte dig af leasing af bil erhverv, er det vigtigt at du helt forstår begrebet og alle de fordele, det kan give dig, og din virksomhed. At have en bil som en del af virksomhedens drift kan være en stor omkostning, men ved at benytte sig af leasing af bil erhverv, kan du frigive kapital, som kan minere dine udgifter, og hjælpe dig med at fokusere på ander forretningsmæssige udfordringer.

Hvad er leasing af bil erhverv?

Leasing af bil erhverv betyder kort fortalt, at du som virksomhed har mulighed for at lease en bil på lang sigt, til en fast månedlig betaling. Den type af leasing kan have forskellige udformninger, men fælles for dem alle er, at du ikke ejer bilen, men blot lejer den. Det betyder, at bilen forbliver i leasingfirmaets ejerskab, men de som virksomhed betaler for brugen.

Frigivelse af kapital

En af de helt store fordele ved leasing af bil erhverver, at du ikke binder virksomhedens penge i biler. Det frigiver kapital til andre investeringer, og samtidig bliver udgiften til biler en løbende omkostning måned for måned. Det betyder, at du kan disponere over pengene, og samtidig også benytte dig af andre muligheder, som kan hjælpe din virksomhed med at vokse. Leasingaftalen indeholder aldrig en stor engangsbetaling, men en fast månedlig betaling, som gør det muligt for dig at budgettere uden at få ubehagelige overraskelser i form af uforudsete reparationer eller ndvendig vedligeholdelse.

Fleksibilitet

Hvis du vælger at lease en bil, kan du vælge flere forskellige typer biler til din virksomhed. Det giver dig mulighed for at vælge den biltype som passer bedst til dit behov og dine budgetkrav, og du har mulighed for at skifte bilen ud efter endt leasing af bil erhverv. Denne fleksibilitet sikrer, at du til en hver tid har en bil, som passer til dine behov og kan sikre din virksomhed som velfungerende.

Skattefordele

Du kan som virksomhed benytte dig af forskellige skattefordele, hvis du vælger at lease en bil frem for at købe den. Dette skyldes, at den månedlige betaling for leasing af bil erhverv er fuldt fradragsberettiget. Hvis du er momsregistreret og benytter dig af en firmabil erhvervsleasing, kan du også fradrage halvdelen af den månedlige leasingbetalingen. Det giver dig gode muligheder for at sikre din virksomhed en solid økonomisk base, uden at det behøver at koste dig mere end højst nødvendigt.

Effektiv styring

Ved at lease din bil, vil leasing af bil erhverv som oftest stå for service og vedligeholdelse af bilen. Dette gør, at du som virksomhed ikke skal tage dig af de praktiske opgaver, men blot nøjes med at betale for den månedlige leasing. Ved at lease din bil, vil du altid få adgang til en bil, som er i den bedste stand. Det betyder også, at vedligeholdelsesomkostningerne bliver fordelt over lejeperiode, hvilket minimerer virksomhedens udgifter på den lange bane.

Leasing af bil erhverv kan være ganske fordelagtigt for din virksomhed, og kan være med til at bringe din virksomhed til et helt nyt professionelt niveau.