Gør en god gerning: Sådan donerer du dit hår

Mange mennesker oplever at miste deres hår. Især kræftramte taber ofte deres hår på grund af kemobehandling, hvilket desværre kan gå udover både selvtillid og livskvalitet. Men det er ikke kun kræftpatienter, der kæmper med hårtab – det gør dem, der lider af den autoimmune sygdom alopecia for eksempel også.

Heldigvis kan du hjælpe dem, der lider af hårtab med at få deres selvtillid tilbage ved at donere dit hår. Doner hår til parykker og hårproteser og vær med til at hjælpe dem, som savner deres eget hår.

Krav til hårdonation

Du kan desværre ikke donere hår, når du får klippet spidser hos frisøren. Der er nogle bestemte krav, som skal opfyldes, når det kommer til hårdonation.

Det hår, som du donerer, skal være minimum 25 centimeter langt og meget gerne længere. Du skal altså have forholdsvist langt hår i forvejen, som du kan undvære.

Dit donationshår skal naturligvis også være rent, tørt og grundigt børstet igennem, før du kan donere det. Håret må heller ikke være kemisk behandlet med for eksempel blegemiddel, og det må heller ikke være permanentet eller farvet med hårfarve, som indeholder ammoniak. Grunden til dette er, at hårstråene svækkes under disse processer, og dermed knækker hårene nemmere under parykfremstillingen.

Hvordan bruges mit donationshår?

Når du donerer dit hår, bliver det oftest brugt til at fremstille parykker eller hårdele til folk, som lider af hårtab.

Der er mange steder i Danmark, hvor du kan donere dit hår. Det kan du for eksempel gøre hos Toftild, som startede konceptet i Danmark. Toftild tager imod hårdonationer og skaber håndlavede parykker og hårdele af donationerne.

Doner hår til Toftild, og gør en kæmpe forskel for en person, som savner sin hårpragt.

Hvem modtager dit hår?

Du kan desværre ikke præcist vide, hvem der modtager dit donerede hår. Modtageren af dit hår er nemlig anonym. Men du er garanteret, at du kommer til at glæde en anden med din hårdonation, og at den vil blive værdsat. Derudover går der også 5-8 hårdonationer til at skabe én paryk, da der er mange mindre hår i hver hårdonation, som bliver sorteret fra, fordi de er for korte.

Modtagere af hårdonationsparykker er ofte folk, som går igennem et sygdomsforløb som for eksempel alopecia, hvor de mister deres hår. Ved at donere hår til Toftild kan du være med til at give et menneske sin selvtillid tilbage med en ny flot paryk, der er lavet af dit naturlige hår.

Doner hår til Toftild

Er du klar til at donere hår? Hos Toftild er hårdonation nemt og ligetil. Du kan registrere din hårdonation med et enkelt tryk på en knap på deres hjemmeside. Dernæst skal du gå til din egen frisør og få klippet håret af.

Til sidst sender du dit afklippede hår til Toftild, som klarer resten for dig!