Gør båden forårsklar

Vinterhalvåret er det perfekte tidspunkt at gøre båden i stand på, når den alligevel er oppe af vandet. Det er skønt at have nogle projekter man kan bruge tiden på, når det bliver køligt i vejret, og hvis båden står i en garage nær dig eller hjemme hos dig selv, er det et perfekt projekt at bruge tiden på, indtil vejret igen er til at sejle og bruge meget tid udenfor. Læs med her og find den rette bundmaling til båden.

Jotun bundmaling

Der findes en del forskellig slags bådmaling, som skal bruges på forskellige dele af båden. Jotun bundmaling er et godt valg af maling til bunden, som hjælper dig med at holde bådens bund fri for alger, slim og andre ting, der gerne gror på bunden af både.

Det er vigtigt at bruge grundmaling på båden, fordi man ellers risikerer, at båden får dårlige sejlegenskaber, og i øvrigt får man hurtigt en dårlig brændstoføkonomi, hvis båden er fyldt med diverse begroninger på undersiden. Bruger du Jotun bundmaling, gør du en indsats for at undgå den slags problemer.

Find den rette bundmaling

Jotun bundmaling findes i forskellige variationer, og er du ikke en garvet sejler endnu, kan det være svært at vide, hvad der egner sig bedst til din båd. Har du brug for hjælp kan du kigge forbi Marinebutikken Vejle. De hjælper gerne med at finde den rette Jotun bundmaling til dig, så du hurtigt kan komme i gang med at gøre båden i stand og har god tid til at gå og hygge med projektet, inden det bliver forår og båden igen kan komme i vandet.

Jotun Non-stop

Jotuns bundmaling der hedder Non-stop er en maling, som er kendt for at være meget effektiv. Den har en dækkeevne på 10 m2 pr liter, og efter 8 timer i en temperatur på 23 grader kan den males over. Efter 12 timer og inden for tidsrammen 9 måneder er malingen klar til at båden kan søsættes, også ved en temperatur på 23 grader.

Denne Jotun bundmaling kan bruges ovenpå ældre bundmalinger, uanset om de er hårde eller selvpolerende. Dog anbefales denne type Jotun bundmaling kun til både, som sejler op til max 45 knob hvad angår hastighed.

Den grå og den hvide maling af denne type indeholder ikke kobberoxid, og derfor kan malingen bruges på letmetal. Til rengøring, når der er brugt Jotun bundmaling, anbefaler Marinebutikken Vejle at man bruger Jotun Fortynder Nr. 7.