Gode råd til dig, der ofte føler dig træt

De fleste mennesker kender træthedsfølelsen efter en lang dag, hvor ens seng nærmest bare kalder efter en. Hvis du dog oplever dette lidt for ofte, og generelt set går rundt og føler dig udmattet, kan der ligge en specifik grund bag det. Dette kan du selv være med til at ændre på, så du i højere grad føler dig frisk. En af de største årsager kan være, at du hver nat sover dårligt. En behagelig seng er vigtig, men det er også vigtigt, at du kommer i seng i god tid og undgår at kigge på din mobil hele natten.

Kig på dine madvaner

En af grundene til din umættelige træthed kan være pga. selen mangel, som er et mineral i kroppen, der især kan påvirke din træthedsfølelse. Du kan få selen tabletter som kosttilskud, men det er vigtigt at huske, at kosttilskud ikke kan stå alene. Derfor er det nødvendigt, at du kigger på din kost, hvor fisk, æg og nødder bl.a. indeholder et højt selenniveau. Generelt set så kan ting som junk-food og en masse sukker give dig energi i et kort øjeblik, men du bliver hurtigt udmattet af dette. Så kig gerne på dine madvaner, da dette kan have betydning for, hvor frisk du føler dig.

Omlæg din hverdag

Udover mangler på selen, kan det også være, at du lever mindre sundt, end du forestiller dig, hvor dette kan være med til at påvirke søvnen. Derfor er det vigtigt, at du får nok motion i løbet af en dag, da det giver dig mere energi. Udover et fokus på motion og kost, så skal du huske at få drukket nok vand i løbet af dagen. Uden mad og drikke duer helten ikke! Der kan også være andre årsager bag dine problemer, hvor en læge kan hjælpe dig yderligere.